Projektbeskrivning

Affärsplanering är kanske det mest kritiska inslaget i ett framgångsrikt företag. Det är också det element som många företagare försummar, eller spenderar för lite tid på.

Varför? Eftersom det är en hel del arbete, och när du är på väg att starta ett nytt företag, finns det förmodligen mycket mer pressande, eller glamorösa och spännande saker att göra.

Ja, att hitta ett bra utrymme att hyra kan vara viktigt. Och ja, att bestämma vad man ska debitera kunder är viktigt också. Men om du inte gör de sakerna inom ramen för den större bilden – den totala affärsplanen – kommer du sannolikt att sakna kritiska detaljer som har potential att göra allt för att misslyckas.

Vissa anser att man skriver en affärsplan som krävs för att få finansiering från en bankir eller en investerare: Detta kan saknas. En affärsplan är mycket mer än ett snyggt försäljningsverktyg. Det är ett kraftfullt redigeringsverktyg för att hjälpa dig att fokusera på dina mål, sätta mål och undvika potentiella fallgropar. Processen med att skriva en affärsplan tvingar dig att överväga alla aspekter av att starta ditt företag eller ta det till nästa steg. från att identifiera möjligheter, att utforska risker, för att sätta tal på idéer.

Bottom line, affärsplanen gör att du tänker, kvantitativt och kvalitativt, om varför, vad och hur du ska gå vidare. Det hjälper dig att tänka på höga och låga, fördelar och nackdelar, potentialen för framgång och för misslyckande. Medan du kanske har ett framgångsrikt företag utan en affärsplan, är det mycket mer sannolikt att om du misslyckas med att planera, kommer du inte heller att lyckas.

Självklart kan du upptäcka att när du tittar på din affärsidé i den här detaljen stannar den helt enkelt inte upp. Skäligt som det här kan vara, det är mycket bättre att hitta det här på papper än att drabbas av kostnaden och följderna av att ta reda på det i praktiken.

Affärsplanering är lika viktigt för nya projekt som för nya företag. I detta sammanhang kallas ”affärsplanen” vanligen som ett ”affärsfall”. Disciplinen att rättfärdiga vad du planerar att göra när det gäller vad det kommer att uppnå, och hur du kommer att göra det, kommer att bidra starkt till chansen att ditt projekt lyckas.

Logga in