Vad är strategi

Miljöfrågor är ett noggrannt ämne. De fortsätter att polarisera åsikter, särskilt när det gäller regeringens politik och den långsiktiga uppfattningen.

Oavsett din personliga syn på ämnet är det emellertid klart att gröna initiativ är grundläggande för vissa konsumenter. Faktum är att företagens miljöansträngningar (eller brist på dem) i allt högre grad ses som “deal breakers” för många valrika, fattiga kunder.

Stora namn som Microsoft® och Wal-Mart® jobbar nu med stora, gröna initiativ som att utnyttja förnybar energi, och detta skiljer dem både och ökar kraften i sina varumärken.

På samma sätt vädjar gröna frågor till anställda. De flesta vill vara med i “något bra” och det här ingår att vara grönt. Enligt en rapport har företag som har goda grön referenser högre personalmoral, ser mindre personalomsättning och kan locka och behålla topptalanger lättare.

I den här artikeln beskrivs exempel på framgångsrik grönhantering – inklusive att markera företag som har sparat kostnader – och visa hur små steg kan påverka din organisation positivt.

Nyckelfaktorer

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Varför Green Management Matters
Bortsett från den inbyggda fördelen att ta hand om miljön är den största välsignelsen för organisationer som tar itu med gröna problem ett förbättrat varumärke och företagsbild, enligt en rapport som publicerats av MIT Sloan Management Review.

Effekterna känns internt – med företag som ser en märkbar förbättring av lagmedlemmens tro på organisationens kvalitet och dess uppdrag – och externt, eftersom det är lättare att locka och behålla topp talent.

Medarbetarnas hälsa kan utgöra en annan viktig orsak till att gå vidare mot grön ledning. Till exempel kan förbättring av inomhusluftkvaliteten och undvikande av starka kemiska rengöringsmedel hjälpa dem som lider av andningssjukdomar eller hudförhållanden. Detta kan leda till mindre frånvaro och ökad produktivitet.

Att bli grönare kan hjälpa dig att förbättra relationerna med kunder, leverantörer, myndigheter och media. Många människor och institutioner förväntar sig nu att organisationer ska minska deras miljöpåverkan, och när ditt företag ses som en “bra företagsmedborgare” (och kan ge kvantifierbara bevis för detta), appellerar det kraftigt till dessa förväntningar.

Gröna initiativ kan också minska kostnaderna. Besparingarna beror på storleken på din organisation och de åtgärder du vidtar för att minska energiförbrukningen, men vissa företag har sett försäkringsräkningar minskar med 20 procent eller mer.

Företagen i alla branscher gynnas. Till exempel:

Office-kedjan Staples® sparade 4,2 miljoner dollar varje år genom att byta glödlampor i sina butiker och kontor och ytterligare 1,5 miljoner dollar genom att göra lastbilar mer energieffektiva.
Kemisk tillverkare DuPont® uppskattar att den har sparat 3 miljarder dollar från sina ansträngningar för att minska koldioxidutsläppen.
Den globala kaffekedjan Starbucks® är på väg att minska sin energiförbrukning med 25 procent, vilket leder till stora företagsbesparingar.
Slutligen kan gröna initiativ stimulera innovation. Vissa företag har upptäckt nya inkomstkällor – eller till och med helt nya produkter – efter att ha startat hållbarhetsarbetet. Andra har funnit att grönt har hjälpt dem att hantera risker effektivare, gå in i nya marknader, använda resurser mer effektivt och förbättra deras konkurrenskraft.

Sju steg till en grönare kontor
Så vad kan du göra för att “gröna” ditt kontor? Börja med att överväga stegen nedan.

1. Kontrollera strömanvändning
Byt ut vanliga glödlampor med kompaktlysrör (CFL) eller ljusdiodlampor (LED). CFLs använder 70 procent mindre energi än vanliga glödlampor, avger 75 procent mindre värme, och sist 10 gånger längre. LED-lampor använder i genomsnitt 75 procent mindre energi och varar 35-50 gånger längre än glödlampor.

Uppmuntra lagmedlemmar att stänga av ljus när de inte använder dem. Överväg att installera rörelsessensorer i gemensamma utrymmen, som badrum, bryggor och konferensrum. Dessa sensorer stänger automatiskt av lamporna när utrymmet är tomt.

Elektroniska enheter som datorer och skrivare fortsätter att använda energi även när de är avstängda. Denna “fantomkraft” -konsumtion kan lägga till 10 procent eller mer i din elräkning, så uppmuntra dina lagmedlemmar att använda en strömkabel för deras elektronik och stänga av den när de är färdiga för dagen. Du kan också investera i “smarta” strömkabelar, vilket stoppar strömförbrukningen helt när du stänger av maskinen. Enligt U.S. Environmental Protection Agency, kan du stänga av elektronisk utrustning helt och hållet spara $ 50 till $ 150 varje år, för varje maskin.

Överväg att byta till bärbara datorer när det är dags för en uppgradering. I genomsnitt använder bärbara datorer 80 procent mindre energi än stationära datorer. Ansvarigt återvinna dina gamla datorer och skrivare med en certifierad elektronikåtervinningsenhet.

Slutligen använda sig av naturligt ljus för att spara ström. Om det är praktiskt, omarbeta arbetsytor för att dra nytta av ljus från fönster och stäng av strålkastare. Detta är också en viktig del för att skapa en hälsosam arbetsplats.

2. Tänk två gånger innan du köper
Innan du köper ny kontorsutrustning, fråga dig själv om du verkligen behöver vad du planerar att köpa. Och finns det ett grönare alternativ?

Till exempel, återvunnet brevpapper, eller föremål med liten eller ingen förpackning, orsakar mindre skador på miljön. “Försiktigt använt” möbler har också blivit vanliga i kontor runt om i världen – en snabbsökning på nätet kommer att ge massor av leverantörer.

3. Använd återanvändbara produkter
Om ditt kontor använder engångs koppar, tallrikar och köksredskap i bryggrummet, leta efter diskmedel som du kan tvätta och återanvända. Byt till växtbaserad, biologiskt nedbrytbar diskmedel och använd torkdukar eller torkdukar i stället för pappershanddukar i badrum.

4. Växtträd
Där det är praktiskt kan du spara energi och förbättra utseendet på din arbetsmiljö genom att plantera träd runt din byggnad. Till exempel kan stora lövträd som planterats på sidorna av en byggnad som mottager eftermiddagsol (väst och sydväst om din byggnad om du är på norra halvklotet, väst och nordväst om du är på södra halvklotet) kan hjälpa minska dina luftkonditioneringskostnader med upp till 35 procent. Du kan också minska kostnaderna och förbättra energieffektiviteten genom att skugga din luftkonditionering från varm sommarsol.

Träd hjälper också till att blockera kalla vintervindar. Om du kan, plantera barrträd (till nytta, växt på norra sidan om du är på norra halvklotet och i söder om du är på södra halvklotet). Detta kan minska vinteruppvärmningskostnaderna med upp till 30 procent.

5. Telecommute
Tillåt lagmedlemmar att arbeta hemifrån en eller flera dagar varje vecka. Detta kan ge stora fördelar för både din organisation och miljön.

För det första slipper människor som jobbar hemifrån inte tid som sitter i trafiken. Förutom att spara tid sparar detta bensin och förhindrar koldioxidutsläpp. (Om det är vettigt kan du också spara pengar och energi om du stänger av kontoret på telekommande dagar.)

Om telekommunikation inte är ett alternativ i din organisation, skapa en informationskort för information om bilpoolen eller intranätet för att ansluta personer som använder liknande vägar till jobbet. Uppmuntra lagmedlemmar att gå, cykla eller ta kollektivtrafik till kontoret och stimulera grön resa: Till exempel kan du belöna bilpoolare med reserverad parkering. Gör det enkelt för människor att börja använda gröna transportmöjligheter genom att lägga in transitscheman, cykelvägar och detaljer om incitamentsprogram på lättillgängliga platser.

6. Begränsa företagets resor
Tekniken har gjort det möjligt för organisationer att begränsa affärsresor utan att detta har en inverkan på effektiviteten. Naturligtvis är möten ansikte mot ansikte viktigt när du etablerar ett förhållande med en ny kund eller när du får en ny plats igång. Du kanske dock kan hålla mer etablerade händelser som träning, uppköp och konferenser i stort sett. Dessa virtuella händelser är ofta kostnadseffektiva och har en mycket lägre inverkan på miljön. (Det finns nu många program som finns tillgängliga för att stödja virtuella händelser.)

7. Skapa ett “Green Team”
Ett grönt lag skapar och övervakar miljöinitiativ som skräddarsys för din organisation. Medlemmarna är ansvariga för att söka nya sätt att lätta organisationsavtrycket och bör också rapportera om det. Du kan använda sina fynd för att anpassa framtida insatser mot dina organisationers behov.

Lag som det här skapar nya möjligheter till personlig utveckling och hjälper dig att göra din organisation mer sammanhängande genom att uppmuntra kollegor att arbeta för ett gemensamt mål. Detta kan vara bra för moral!

Nyckelord
Grön ledning vädjar till både konsumenter och personal. Det ger ett starkt uttalande om ditt varumärke, förbättrar medarbetarnas hälsa, minskar personalomsättningen och kan påverka din bottenlinje.

Följande steg är en del av ett grönt sätt att hantera:

Titta på strömförbrukningen.
Tänk två gånger innan du köper.
Använd återanvändbara produkter.
Plantera träd.
Telecommute.
Begränsa affärsresor.
Skapa ett “grönt lag”.
Oavsett dina åsikter om miljöfrågor finns det tvingande affärsskäl att noga tänka på grön ledning.